Spacer Spacer Spacer Spacer Spacer
    HomeContactZoeken
DutchEnglish
 
  Topbar greyBeeldmerk    
 
Homepage arrow Support arrow Interruptions
Interruptions
SIDN storing
Sinds vrijdagochtend 9:30 (17 oktober) is er een grote storing bij de SIDN. Om die reden geven beschikbaarheidschecks en whois checks voor .nl domeinen foutieve resultaten.

[update 19:30] De storing is opgelost.
 
Storing SIDN

Gisteravond is na afloop van het onderhoudsvenster bij de SIDN een fout opgetreden. Hierdoor zijn een aantal glue records van enkele providers verdwenen, waardoor honderdduizenden domeinnamen tijdelijk onbereikbaar zijn geweest.

Als gevolg van deze SIDN storing is op dit moment de DRS uitgezet. Dit houdt in dat geen enkele aanvraag, verhuizing of aanpassing van welke .nl-domeinnaam dan ook mogelijk is. SIDN heeft hiertoe besloten, omdat daar zij nog niet weet wat de oorzaak van het probleem is geweest.

 
Server hack

Afgelopen zaterdag 10 mei, is een van onze hosting servers gehacked. De hackers is binnengekomen via een oude versie van Joomla, waarop een niet geupdate component draaide en waar register globals emulatie ook nog eens aan stond.

De door ons genomen voorzorgsmaatregelen bij installatie van deze server hebben ervoor gezorgd dat ze niet ver op het systeem binnen gekomen zijn, en dat de schade in principe beperkt is gebleven tot dit ene account.

Read more...
 
Storing .nu domeinen

Er is een storing gemeld bij nunames.nu (registrar van .nu domeinen) waardoor alle .nu domeinen niet werken.

Er wordt door nunames.nu gewerkt aan een oplossing. 

 
Downtime 16-8-2006

Vandaag is een van de sites op onze server gehacked door een gat in het component FacileForms. Dit gat is misbruikt om een irc client te installeren op de server waarna deze onderdeel werd van een botnetwerk en gebruikt werd voor spam en ddos aanvallen.

Ondanks het feit dat onze servers met register globals uit draaien bleek dit niet voldoende om hackers buiten te houden. Een van de oorzaken hiervan is het feit dat het content management systeem Joomla register globals standaard emuleert. Dat wil zeggen dat het uitzetten van register globals geen effect meer heeft.

Om verdere aanvallen te voorkomen raden we aan om het bestand globals.php aan te passen.
Vervang:
define( 'RG_EMULATION', 1 );
door:
define( 'RG_EMULATION', 0 );

Op deze manier staat register global emulatie uit en is dit lek gedicht. 

 
Customer login

Lost Password?
No account yet? Register
Latest news