Continuous Integration en Continuous Deployment

continuous-integration-continuous-delivery

Veel organisaties ervaren bugs of bottlenecks in bestaande programmatuur of tijdens het opleveren van een nieuw project. En in de huidige, complexe en dynamische markt kun je dat natuurlijk niet gebruiken. Continuous Integration, Continuous Deployment (CI/CD) gaat een stapje verder. CI/CD zorgt ervoor dat verschillende ontwikkelteams de wijzigingen in codes beter kunnen doorvoeren. Met minder fouten dus. Zie het als dé stap om je processen te versnellen en kwalitatief te verbeteren.

Continuous Integration

Continuous Integration is een proces waarbij ontwikkelaars zich volledig kunnen focussen op het schrijven van kwalitatieve codes. Ze hoeven zich namelijk niet meer zorgen te maken over het integreren van de codes in bestaande systemen of processen. Dat gebeurt in de Continuous Deployment.

Continuous Deployment

Continuous Deployment maakt het makkelijker om de nieuwe codewijzigingen op verschillende omgevingen te krijgen. De meeste teams hebben te maken met verschillende omgevingen met een eigen configuratie. CD zorgt voor een geautomatiseerde manier om codewijzigingen door te voeren naar deze verschillende omgevingen.

Kwaliteitsverbetering

Bandhosting adviseert organisaties op het gebied van Continuous Integration en/of Continuous Deployment. Met behulp van tools als Gitlab, Ansible, Docker en Kubernetes is het voor elke organisatie mogelijk om stappen te maken in het verbeteren van de bestaande programmatuur of het kwalitatief goed wegzetten van een nieuw project. Samen kijken we op welke manier we verschillende technieken en methoden, zoals Agile, Test Driven Development, Strangler Pattern, Feature Toggles het beste kunnen inzetten om die kwaliteitsverbetering van processen op gang te brengen.

Wat is het resultaat van CI/CD

Na het uitvoeren van een succesvolle Continuous Integration, Continuous Deployment (CI/CD) heb je een betere en stabielere kwaliteitssoftware. Daarnaast kun je dagelijks bugs analyseren, is er een snellere doorlooptijd in je software, heb je minder handmatig en foutgevoelig werk en heb je altijd een consistent resultaat. Weg met die onzekerheid! De kwaliteit van je softwareproduct is met 100% verbeterd; dat beloven we je.

Maatwerk

Continuous Integration, Continuous Deployment (CI/CD) is maatwerk en wordt dus voor iedereen anders ingericht. Zo kan het zijn dat Bandhosting alleen een adviserende rol heeft. We adviseren je dan over de quick wins om processen kwalitatief te verbeteren. Daarnaast is het ook mogelijk om een meer inhoudelijke rol bij ons weg te leggen.

Persoonlijk contact

Ben jij klaar met die bottlenecks en bugs in je systemen? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we naar de juiste manier of de juiste technieken om de kwaliteit van je softwareproducten te verbeteren!