Domeinnaam registratie

Geen website zonder een domeinnaam. Als je een website wilt maken, dan heb je simpelweg een domeinnaam nodig. De eerste stap is het ‘verzinnen’ van een goede domeinnaam en deze registreren. Heb je al een onderneming? Dan is je domeinnaam meestal hetzelfde als je bedrijfsnaam, zodat jouw klanten je gemakkelijk en snel kunnen vinden.

Voordelig je domeinnaam registreren

Naast webhosting kun je bij Bandhosting ook terecht voor het vastleggen van je domeinnaam. We hebben een portfolio van ruim 400 extensies en daardoor is het voor bijna iedereen mogelijk om een domeinnaam naar wens te vinden. Heb je al wel een masteridee voor een website, webshop, blog of portfolio, maar wil je er nog niet concreet een website aan hangen? Geen probleem! Bij ons is het niet per se nodig om ook al gelijk een hosting af te nemen.

De meest populaire extensies zijn:

.nl

10,-

.be

12,50

.eu

15,-

.com

17,50

.de

15,-

.org

15,-

.shop

55,-

.app

27,50

Alle genoemde prijzen per jaar zijn exclusief BTW.

Tip: mocht je nou zo’n goed idee hebben, dan raden we je aan om op voorhand je domeinnaam vast te leggen. Dit is goedkoper dan wanneer je een naam over moet kopen van een partij. Zoals je ziet heb je al vanaf € 10,- per jaar een domeinnaam!

Hoe registreer je een domeinnaam?

Via My Bandhosting kun je controleren of een domeinnaam nog beschikbaar is. Hoe dat werkt?
Simpel.

 1. Maak een account aan (als je nog geen account hebt)
  Vul je zakelijke gegevens in.
 2. Bepaal je domeinnaam
  Kijk of deze nog beschikbaar is via de domeinnamenchecker.
 3. Kies je domeinnaamextensie
  Bijvoorbeeld .NL of .COM.
 4. Registreer je domeinnaam
  Selecteer de gewenste domeinnaam en rond de bestelling af.

Mét DNS-beheer

Bij Bandhosting heeft elke domeinnaam een DNS-tabel met DNS-records. Deze staan standaard ingesteld voor het juiste gebruik, maar je kunt ze ook zélf aanpassen, instellen of beheren mocht dat nodig zijn. De meest gebruikte records zijn:

 • TXT-record
 • A-record
 • AAAA-record
 • CNAME-record
 • MX-record
 • SRV-record
 • TLSA-record

Persoonlijk contact

Mocht het je niet lukken om een domeinnaam te registeren of heb je vragen over het kiezen van een juiste domeinnaam? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Je kunt ons zelfs bellen of een WhatsApp bericht sturen. Handig, toch?

Wil je naast je domeinnaam ook je webhosting en e-mailhosting bij ons vastleggen? Die mogelijkheid is er! Het voordeel daarvan is, is dat je bij één partij terecht kunt wanneer er eventuele problemen ontstaan.